Kummityttö Vee täytti kuusi vuotta tuossa kuun puolivälissä ja ompelin hänelle synttärilahjaksi kesäkuteita. Ompeluinto jäi päälle pahasti ja kotona retajaa joka paikka, kun on saumuria siellä, kangastilkkua täällä. Mutta siitä myöhemmin.

Otinpa kuviakin kaikista paitsi yhdestä. Synttärijuhlaa edeltävänä päivänä käväisin vielä Marimekossa ja ostin mansikkakangasta, josta tekaisin ihan tavallisen liivimekon. Tämä liivimekko meni heti silityksen jälkeen pakettiin muiden mukana ja kuvaus unohtui.

Haa! Osasinpas laittaa tämän mekon kyljelleen. Eli ohutta ribbitrikoota ja Ressu-merkki silitetty. Kuvanottohetkellä mekko oli vielä helmasta kääntämättä ja tietenkin silittämättä.

Helletoppi ohkaista 'intianpuuvillaa', helmet muovia. Shortsihame puuvillaa. Alla kuva, kun tuo kietaisulärpäke on sivussa.

Tämä valkoinen hellepaita on tehty samalla kaavalla kuin vihreä ja samanlaisesta ohuesta kankaasta, mutta kuviolla. Tässä vain pitempi tuo helmafrilla ja pellavapitsi lisukkeena.

Frillahame puuvillakankaista pellavapitsillä. Nuo helmaröyhelön kukat ovat silitettyjä. Ekaa kertaa elämässäni jätin silityskuvat vain liiman varaan, enkä ommellut niitä. Saas nähdä, kuinka pysyvät.

Lopuksi trikoinen minihame. Helma on ommeltu saumurilla kangasta venyttäen. Ehkä olisi saanut venytellä enemmänkin, että olisi aaltoillut kunnolla.

Toivottavasti näille löytyy käyttöä. Ainakin Ressu-mekko jäi heti päälle, kun tyttö kokeili vaatteita. Laitanpa vielä kuvia viimevuotisista vaatteista, jotka tein kummityttö Veelle.

Että sentään... kyljellään. Päälliskangas ja pitsit pellavaa, alushame puuvillaa.

Vaihtelu virkistää, toisinpäin kyljellään. Puuvillakangasta. Vyötäröllä solmiamisnauhat taakse.

Täytyy varmasti käydä Eurokankaassa katselemassa kivoja trikoita, että saisi flikalle ommeltua pari mekkoa lisää. Silitettäviä merkkejä hamstrasin Tallinnasta kohtuullisen läjän justiin mm. kummityttö Veen vaatteisiin. No, jos ompelis ensin ne, mitä olen aloittanut ompeluhulluuspuuskan iskettyä.