Niin tuli tehtyä huvi- ja hyötyreissu. Yritin siitä kirjoitella tänne blogiin jo aikaisemmin, mutta tympiinnyin, kun pitkä kirjoitus katosi taivaan tuuliin. Nyt uusi yritys.

16.4. lähdin matkaan junalla Helsinkiä kohden. Helsingissä kävin muutamassa "pakollisessa" kaupassa: Hobby Point, Sinelli, Askarelli.

Hobby Pointista hankin noita nukkiskamoja (rappuset malliksi, pulloja ja lasipurkkeja) sekä kukat ja lehdet.
Sinellistä on tuo leimasin ja Vintagepaperivihko alla.
Askarellista kiiltokuvat (ah, yksi kuva on jo tarvittu kummitytön nimpparikorttiin), pikku korttipohjat ja hieno huovutusneula.

Äitini kanssa kävimme katsomassa enoaan Meilahden sairaalassa. Olin äitini enon nähnyt viimeksi joskus 40 vuotta sitten. Kummallakaan ei ollut oikein muistikuvaa edellisestä tapaamisesta :).
Yövyin äitini luona.
Tack, mam, att jag fick övernatta hos dig igen!

Aamulla 17.4. lähti sitten laiva Tallinnaan ja minä olin siellä mukana. Seura oli mitä parhainta: Katju, Kristiina, Seija, Aura, Arja, Outi, Lila, Eija ja Pirkko kera siskonsa.
Aloitimme matkan lahjusten jaolla. Aura oli vihitty papiksi ja muistimme häntä käsityöaiheisella lahjalla sekä Pirkon tuomalla aiheeseen liittyvällä Vihreällä rukouskirjalla.
Arja oli löytänyt hauskoja neulonta-aiheisia rintamerkkejä ja lahjoi meille kaikille omat. Minun omassani lukee: My gauge is fine ´til the third glass of wine. Tarkoitukseni oli ostaa Arjalta nuo Promarkkerit, mutta eipä hän niistä mitään ottanut...
Kristiina oli ommellut kaikille varakassit. Kangas on sateenpitävää ja tuossa sivussa on heijastin.
Katju oli innostunut askartelemaan silmukkamerkkejä ja toi meillekin. Tuosta kuvasta puuttuu yksi, joka pääsi heti kotimatkalla käyttöön.

Kiitos kaikille ihanista lahjoista ja Katjulle taas hienoista järjestelyistä!

Suuntasimme laivalta tilataksilla suoraan Kosmosta vastapäätä olevaan lankakauppaan, josta en itse ostanut mitään. Mutta moni Norokerä lähti tästä kaupasta uuteen kotiin :).
Sitten oli vuorossa Karnaluks, tuo käsityöihmisen paratiisi.

Karnasta lähti mukaani puikkoja, silmukanpidin, kangasmerkkejä, vetoketjuja, neppareita, hakaneuloja, kuminauhaa, korunosia ja lankaa (Schachenmayr nomotta Idéna Brilliant, 42% puuvillaa, 58% viskoosia), josta jo kotimatkalla aloitin tuubihuivin itselleni. Näyttää kamalalta mytyltä, mutta eiköhän se siitä siliä.

Karnasta jatkoimme Pronksi Löngapoodiin, jossa oli Evillan lankapäivä ja valtavasti juuri sitä vironvillaa. Sitä en kuitenkaan ostanut, koska edellisiä vironvillahankintoja en ole vielä käyttänyt. Sen sijaan pellavakeränen pääsi mukaani. Mustaa, yksisäikeistä, ihanaa! Pellavaa en voi vastustaa.

Pronksin jälkeen hajaannuimme. Lähdin Kristiinan ja Lilan kanssa Puu ja Puduka Poodiin nappiostoksille, jonka jälkeen kävimme kahvilla kera suklaakakun. Tuonne kahvilaan tahtoo toistekin!
Ylemmät napit kuvassa ovat pihlajaa ja alemmat tammea. Tuo tammi on lojunut järven/merenpohjassa 300-400 vuotta ja on siis luonnostaan tuon väristä. Kauniita molemmat.
Nappipussin alla oleva kangas on viskoosia. Ostin sen yhdestä pienestä kangaspuodista vanhasta kaupungista. Oli hiukan edukkaampaa, kuin Eurokankaan vuorikankaat.
Norde Centrumista sataman kupeesta löysimme käsityöliikkeen, josta nuo pellavakankaat on ostettu. Ensi kerralla lisää kangasta, kunhan on hiukan suunnitellut ja miettinyt tarpeet.

Kiitos kaikille erinomaisesta seurasta!
Seuraavaa kertaa odotellen...