Hui! Nyt kyllä jännittää, kun SNYyni otti jo yhteyttä! Pian se alkaa...

Jos nyt yrittäisin listata noita valmistuneita. Osasta ei ole jostain syystä (poden tilannedementiaa) kuvia, mutta eivät ne mitään erikoisia olleetkaan. Yhdet vaavisukat valmistui myös, enkä hoksannut niistä ottaa kuvaa. Ne oli vähän erilaista, mitä yleensä teen: pitsiä varressa ja sillee.

Nämä nukkiskokoiset kipposet ovat keramiikkaa. Taustalla oikeella näkyvät möykyt on jonkun keramiikkataiteilijan jämäpaloja (ehkä on tehnyt reikiä kippoonsa tai jotain) ja kaivoin ne roskiksesta, koska muistuttivat muffinsseja. Vähän ovat isoja, mutta kyllä mä niistä jotain kohokkaita teen. Nuo kipot annoin yläkerran rouvalle, joka tekee kukkia nukkekotiin. Näihin tulee asetelmia, lähinnä pääsiäistä ajatellen.

Miehen pikkusiskolle ja hänen avokilleen laitettiin kattila (heidän oma toiveensa) joululahjaksi. Se tuntui niin tylsälle, että tein mukaan jotain väriä. Yläkuvassa on tekeles, josta piti tuleman pannunalusta, mutta ekan pesukonehuovutuksen jälkeen se oli niin ruma, ettei tullutkaan.

Leikkasin pois tuon "kauniin pitsin" ja jätin renksun ripustamista varten. Tein kaveriksi suorakaiteen muotoisen = kaksi patalappua! Parempi näin. Noi neulahuovutukset tein pesun jälkeen, mutta märkähuovutin vielä käsin mäntysuovalla. Lankana Novitan Huopanen ja neulahuovutusvilla Novita Hahtuvainen. Pesu oli 60 asteessa suoraan. Olen laiska kokeilemaan eri asteissa. Tuo 60 on hyvä astemäärä meidän koneella.

Tällaiset veitsitukit tein anopille sekä mieheni pikkuveljen perheelle joululahjaksi. Veitset Tupperwarelta. Materiaali on kuusipuuta ja valmis työ käsitelty unikkoöljyllä. Pohjassa liimatut korkkitassut.

Tässä kuvaa sivusta. Ensi kerralla valitsen jonkun toisen materiaalin, koska uskon osaavani homman sen verran hyvin. Tai... kuusi on halpaa, mutta aika vaikea työstää, kun se venkuroi ja vääntyy välillä niinkuin sitä itseään huvittaa.

Tein kuusesta myös tuolle kuvassa olevalle pöytälevylle sarjan ja jalat. Jaloista tuli n. 9 x 9 cm paksut ja vaikka ne oli liimauksessa yli tunnin, ne vääntyili yön aikana raoille. Sain tummalla lakalla (Kiva kalustelakka) vähän rakoja piiloon ja toki pahimmat on käännettynä seinään päin. Tuo pöytälevy on vanha sängynpäätymme, Anttiina. Se jäi työttömäksi ja ajattelin antaa sille uuden elämän työpöytänäni. Ihana iso työpöytä! Näkisittepä se nyt... ihan täynnä tavaraa.

Meille on taloyhtiöön tulossa putkiremppa, alkaa vuoden alussa. Vuoden loppuun mennessä täytyi tyhjentää kellari- ja vinttikomerot. Tänään sitten tyhjättiin tuo keltsu ja nyt meillä on toinen eteinen (kaksi sisäänkäyntiä) ja toinen vessa täynnä tavaraa. Vielä pitäisi vintistä kantaa loput. Meidän vinttiin mennään toisesta rapusta ja se on neljän asuinkerroksen yläpuolella. Ei hissiä...

Nyt menen vielä tarkistelemaan nukkisprojektin suunnitelmia ja suunnittelen jotain SNY-juttujakin...