Poika täytti viime lauantaina 13 v. ja käytiin torstai-iltana Prismassa hankkimassa namuja pienehkölle vierasmäärälle. Siinä samassa tarttui mukaan mustaa Novitan Tiina-lankaa joitain keriä. Tuo Tiina on tällä hetkellä ainut lanka, joka kelpaa meidän krantulle pojalle. Olen siitä aikoinaan neulonut hänelle kaulurin ja pipon, mutta ne ovat jo omilla teillään (onneksi oli paljonkäytetyt ennen katoamistaan). Perjantaina iltapäivällä keksin, että tekaisempa pojalle pipon lahjapakettiin pehmusteeksi. Ja tekaisinhan minä.

 

Mustin käsin heitin piposen illalla pesukoneeseen ja toivoin parasta. Pesukonetuksen jälkeen ei päästänyt ollenkaan väriä enää. Olin ymmälläni, koska edellinen musta Tiina-satsi ei päästänyt väriä ja tämä värjäsi jo kuivat kädetkin.

No, onneksi ehdin saada pipon kuivaksi ja silitettyä siihen vielä skeittiaiheisen merkinkin. Nyt se on ollut kovassa käytössä lauantaista asti.

Sen verran vaivasi asia, että kyselin Novitalta, miten tämä voi olla mahdollista ja näin runsaana ja mitä teen lopuille kerille. Novitalta tuli asiallista vastausta ja korvasivat valtavan vaivani. Todellisuudessa tästä mitää vaivaa ollut. Näinhän voi käydä missä asiassa tahansa. Mutta otin toki kiitollisena vastaan, mitä tarjosivat. Sain itse valita ja halusin kokeilla Luxus Cloudia.

Hain langan eilen postista, enkä voi sanoa, kuin että on niiiiin ihana lanka että! Koostumushan on villaa ja bambua. Tästä on pakko saada jotain tehtyä - jossain vaiheessa. Mutta... huomaa kuvassa edessä langassa solmu. LUXUS-langassakin ON solmuja! Enpä olisi uskonut.

Käytiin tänään ukko-kullan kanssa mökillä laittelemassa paikkoja vähän kuntoon. Tyhjättiin vedet astioista, kannettiin tavaroita varastoon pihalta ja nostettiin uimalaituri. Asian teki mielenkiintoiseksi se, että aamusta asti satoi räntää ja tuuli kovaa. Veneellä kun mentiin, tuntui, kuin joku olisi heitellyt neuloja naamaan. Se on tuo naamaosio, joka aina jää suojaamatta. Tietty silmien takia. Ihan kiva nähdä, minne ajaa... Olisin palellut, jollei minulla olisi ollut villasukkia. Käytän villasukkia koko talven. Siis pelkästään, ei puuvillasukan kanssa.

Tässäpä kuva meidän mökiltä uudisrakennuksen sisältä. Yövytty on, mutta sisustaminen on kesken. Seinät on käsitelty vernissapohjaisella sävytetyllä öljyllä ja lattia vernissapohjaisella venelakalla. Tämä huone on nyt talveksi lukittu. Saareen päästään kyllä vielä, sillä venettä ei ole vielä nostettu. Ja olisihan siellä suolla niitä karpaloitakin...